Hagyományos módon köszöntötték a hercegi párt

Megdörgölték Károly herceg orrát, Kamilláét nehezebb volt

Hagyományos maori orrdörgöléssel köszöntötték Károly walesi herceget és feleségét, Kamillát a II. Erzsébet királynő gyémántjubileumát ünneplő nemzetközösségi látogatássorozat utolsó állomásán, Új-Zélandon vasárnap.

2012.11.12 10:29MTI

Pápua Új-Guinea és Ausztrália után a hercegi pár Aucklandba érkezett, ahol megemlékeztek a fegyverletétel napjáról (a világháborúk emléknapja) az aucklandi háborús emlékhelyen, ahol az őslakos Ngati Whatua iwi (törzs) hagyományos táncos üdvözlési ceremóniát tartott a hercegi pár számára.

A hivatalos beszédeket követően Károly herceg és Kamilla a törzs képviselőivel összedörzsölték az orrukat, azaz a hagyományosan megosztoztak az "életet adó lélegzeten". Az üdvözlést némiképpen akadályozta a hercegnő keménykarimájú kalapja. "Csak próbálkozzon" - mondta a Ngati Whatua törzsbéli Grant Hawke-nak a hercegnő.

Hawke később megjegyezte: "szerencse, hogy (Kamillának) nem olyan lapos az orra, mint az enyém".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.