Szíria

Aszad elleni merényletet hiúsítottak meg

Az izraeli 9-es tévécsatorna arról számolt be, hogy a terrortámadásról szóló értesülést a jordániai hatóságok átadták szíriai partnereiknek, akik megelőző intézkedéseket tettek.

2013.06.03 12:27MTI
Fotó: MTI

A szíriai biztonsági erők megakadályoztak egy Bassár el-Aszad szíriai államfő elleni merényletet - írta internetes oldalán hétfőn a Rosbalt orosz hírportál.

A honlap az al-Dijár című libanoni lap értesülését közölte, amely szerint a szíriai felkelők rakétával akarták megtámadni az államfő repülőgépét Latakiába érkezésekor.

A merényletet a szíriai és a jordániai biztonsági erők segítségével sikerült elhárítani. Az izraeli 9-es tévécsatorna arról számolt be, hogy a terrortámadásról szóló értesülést a jordániai hatóságok átadták szíriai partnereiknek, akik megelőző intézkedéseket tettek.

A Rosbalt emlékeztetett arra, hogy idén márciusban Szuleimán Abu Dijáb, Szíria moszkvai nagykövete cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint Homsz városában merényletet követtek volna el Aszad ellen.

Szíriában 2011 márciusában robbantak ki tiltakozások a jelenlegi kormányzat ellen. Az ENSZ adatai szerint a polgárháborúvá fajuló konfliktusban már több mint 80 ezren haltak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.