Aligha hagyják

Aszad maradna még kicsit - a szír nép nagyon nem akarja

Valíd Moallem nyilatkozata közvetve választ jelentett az ellenzéknek arra a bejelentésére, hogy csak akkor hajlandó részt venni a Genfbe tervezett nemzetközi konferencián, ha előzetes megállapodás születik Aszad elnök távozásáról a hatalomból.

2013.05.29 22:10MTI
Aszad maradna még... Fotó: MTI

Legalább a 2014-es választásokig államfő akar maradni Bassár el-Aszad, sőt azt követően is harcba szállhat az elnöki tisztségért - jelentette ki a libanoni televíziónak adott szerda esti interjújában a szíriai külügyminiszter. Valíd Moallem nyilatkozata közvetve választ jelentett az ellenzéknek arra a bejelentésére, hogy csak akkor hajlandó részt venni a Genfbe tervezett nemzetközi konferencián, ha előzetes megállapodás születik Aszad elnök távozásáról a hatalomból.

A miniszter kijelentette, hogy bármilyen megállapodás jönne létre az Oroszország és az Egyesült Államok által kezdeményezett konferencián, azt Szíriában népszavazásra bocsátják. Megfigyelők szerint mindez még inkább megnehezíti a tervezett konferencia összehívását.

Ők kevésbé örülnének Aszad maradásának.. Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.