Mig-29

Vadászgépeket szállít Szíriának Oroszország

Az ügylet közvetlen válasz lehet arra, hogy június 1-jén megszűnik az Európai Unió szíriai fegyverszállításokra vonatkozó tilalma.

2013.05.31 12:21MTI

Oroszország legalább tíz MiG-29-es vadászgépet szállít Szíriának egy korábban kötött szerződés alapján - közölte a MiG repülőgépgyár vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

Szergej Korotkov elmondta: a MiG-29MM2 típusú harci gépek (a MiG-29 korszerűsített változata) szállításáról szóló szerződés részleteit most tisztázzák egy jelenleg Moszkvában tárgyaló szíriai küldöttséggel.

Megfigyelők szerint az ügylet közvetlen válasz arra, hogy június 1-jén megszűnik az Európai Unió szíriai fegyverszállításokra vonatkozó tilalma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.