Nem hagyhatja el a börtönt

Magatehetetlen öregember vált a Cosa Nostra egykor nagyhatalmú vezéréből

Nem hagyhatja el a börtönt Bernardo Provenzano, a Cosa Nostra szicíliai bűnszervezet egykori keresztapja, aki az olasz televízió felvételei szerint magatehetetlen öregemberré lett.

2013.05.21 12:53MTI
Fotó: MTI

Megdöbbenést keltett Itáliában a pármai börtönben készült videofelvétel, amelyen az látható, amint Provenzano feleségével és fiával találkozik a büntetés-végrehajtási intézet beszélőjén. 

A nyolcvanéves maffiavezér alig tud mozogni és nem érti a legegyszerűbb kérdéseket sem. Azt viszont elmondja fiának, hogy a börtönben bántalmazták, a veséjén ütlegelték és megmutatja fejsérüléseit is. A negyven év körözés után 2006-ban Corleonéban letartóztatott Provenzanót háromszoros életfogytiglanra ítélték. 

Fejére nejlonzacskót húzva 2012 májusában öngyilkosságot kísérelt meg, a börtönőrök mentették meg. Egészségi állapota miatt családja szabadlábra helyezését kérte, ezt azonban a bíróság megtagadta. 

Miután az ügyészség "beszámíthatatlannak" ítélte, Provenzano nem vesz részt a palermói bíróság bunkertermében május 27-én kezdődő maffiaperben sem, noha ő az egyik vádlott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.