Állást foglalt az embriók jogi védelmében

Ferenc pápa szentté nyilvánította az otrantói vértanúkat

Pápaságának első szentté avatási szertartását végezte vasárnap a Vatikánban Ferenc pápa, aki több tízezer hívő előtt az embriók jogi védelmének garantálása mellett foglalt állást.

2013.05.12 14:41MTI

A katolikus egyházfő szentté nyilvánította Antoni Primaldót és 800 társát, az otrantói vértanúkat, akiket 1480-ban fejeztek le a dél-olaszországi várost elfoglaló törökök, mert életükért cserébe sem tértek át az iszlám hitre. A pápa ünnepélyes kijelentésével vasárnap felvették a szentek jegyzékébe a kolumbiai Laura di Santa Caterina da Sienát és a mexikói Maria Guadalupe Garcia Zavalát is. (A szentté avatás előfeltétele a boldoggá avatás, majd két csoda igazolt kimutatása. A vértanúk esetében nincs szükség csodára.)
   
A pápa köszöntötte az Élet menetének résztvevőit, akik vasárnap délelőtt különféle országokból érkeztek a Vatikánba. Az egyházfő ünnepélyesen felszólította a híveket, hogy továbbra is szenteljenek nagy figyelmet az élet szentségének védelmére. Az idei esztendőre meghirdetett Hit évének központi témája az emberi élet szentségének védelme. Ennek jegyében június 15-16-án külön rendezvényt tartanak a Vatikánban.

A pápa támogatóan szólt arról az aláírásgyűjtésről, amelyet Egy közülünk jelmondattal az olasz egyházmegyékben indítottak annak érdekében, hogy az Európai Unióban biztosítsák az embriók jogi védelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.