Az amerikai gép lezuhanásának körzetében

A mentőalakulatok két holttest maradványait találták meg Kirgizisztánban

Két holttest maradványait találták meg szombat reggel a mentőalakulatok, amelyek az előző napon Kirgizisztán északi, Kazahsztánnal határos körzetében lezuhant KC-135-ös típusú, amerikai légi utántöltő repülőgép esetleges túlélői után kutatnak.

2013.05.04 10:26MTI

Korábban már bejelentették, hogy a háromfős legénység minden valószínűség szerint életét vesztette. A legújabb jelentések szerint azonban két holttestnek a maradványait szombaton a kora reggeli órákban megtalálták, egyelőre azonban nem sikerült azonosítani a halottakat.
   
A balesetet a légiirányítók közlése szerint a katonai gép viharba kerülése okozhatta. Szemtanúk elmondták, hogy a gépen még a levegőben robbanás történt. A robbanás következtében három részre szakadt Boeing KC-135 Stratotanker roncsainak nagy részét kirgiz határőrök estére megtalálták egy hegyekkel övezett mezőn, Csaldibar település közelében.
   
A KC-135-ös helyi idő szerint 14 óra 55 perc körül zuhant le, néhány perccel azután, hogy 60 tonna kerozinnal feltankolva felszállt a kirgiz főváros nemzetközi repülőterével szomszédos Manasz támaszpontról. Utóbbi kulcsfontosságú szerepet játszik az Afganisztánban szolgáló amerikai csapatok utánpótlásában. Roncsait a fővárostól, Biskektől mintegy 80 kilométerre nyugatra, a kazah határ közelébe találták meg. Jelenleg ötven fő folytatja a keresést a baleset körzetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.