EJEB

Ügyvédje Julija Timosenko azonnali szabadon bocsátását követeli

Julija Timosenko ukrán ellenzéki vezető azonnali szabadon bocsátását követelte kedden ügyvédje, miután a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) aznap nyilvánosságra hozta a volt kormányfő panaszával kapcsolatos ítéletét.

2013.04.30 14:15MTI

A strasbourgi bírák szerint Timosenkót az ukrán hatóságok önkényesen helyezték előzetes letartóztatásba.

Timosenko ügyvédje, Szerhij Vlaszenko szerint - amint ezt Timosenko Haza pártja nyilatkozatában ismertette - Ukrajnának azonnal érvényt kell szereznie az EJEB ítéletének, és a volt miniszterelnököt politikailag és jogilag rehabilitálni kell.

Timosenko másik ügyvédje, Valentina Telicsenko álláspontjának felülvizsgálatára szólította fel az ukrán vezetést. "Az ukrán kormánynak természetesen komolyan fontolóra kell vennie, milyen lépéseket tesz annak érdekében, hogy leállítsa az igazságszolgáltatásra gyakorolt politikai nyomást, és helyreállítsa annak tekintélyét" - mondta Telicsenko Strasbourgban az Interfax orosz hírügynökségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.