Készen kell állni a bevetésre

McCain: nem kerülhet vegyi fegyver dzsihadisták birtokába

A nemzetközi közösség katonáinak készen kell állniuk egy esetleges szíriai behatolásra annak biztosítása érdekében, hogy ne kerüljön az iszlamisták kezébe vegyi fegyver.

2013.04.28 19:44MTI

John McCain republikánus szenátor az NBC televízió Meet the Press című műsorában hangsúlyozta: amerikai katonákat nem kell Szíriába küldeni, de egy nemzetközi erőnek bevetésre készen kell állnia.
   
"Számos titkos vegyifegyver-készlet van, és az nem kerülhet dzsihadisták (muszlim szent harcosok) kezébe" - mondta a 2008-as elnökválasztás republikánus jelöltje, akinek az amerikai szenátusban szava van katonai ügyekben.
   
A több mint két éve tartó szíriai konfliktusban már több mint 70 ezren vesztették életüket. A Fehér Ház csütörtökön azt közölte: a harcokban a Bassár el-Aszad vezette kormány valószínűleg kis mennyiségben vetett be vegyi fegyvereket. Damaszkusz elutasítja ezt a megállapítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.