Keskeny úton

Több tucatnyian bennégtek egy autóbuszban

Afganisztánban egy autóbusz belerohant egy háborús roncsba, és kigyulladt. A balesetben 45 ember életét vesztette, tízen megsérültek.

2013.04.26 16:19MTI

A szerencsétlenség Kandahár és Hilmend tartomány határvidékén történt egy keskeny úton, még éjszaka. Az út közepén több napja hevert egy, a tálib lázadók által szétlőtt tartálykocsi roncsa, s a busz ennek ütközött neki. Az áldozatok közül sokan a felismerhetetlenségig összeégtek. 

Nők és gyerekek is voltak közöttük. Afganisztánban igen veszélyesek az utak, évente mintegy háromezer ember hal meg közlekedési balesetben. A balesetek egyik gyakori oka az, hogy a sofőrök tálib támadástól tartva gyorsabban vezetnek, mint amit az útviszonyok megengednének.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.