Húga az egyik lábát veszítette el

Bostoni robbantás - csupán nézelődő volt az elhunyt kisfiú és családja

A pontosan egy évvel ezelőtt egy iskolai rendezvényen készült plakáton a következő szöveg állt: "Ne legyen több szenvedő ember - Békét!"

2013.04.17 19:23MTI

A korábbi hírekkel ellentétben nem indult a hétfői bostoni maratoni futóversenyen annak a nyolcéves kisfiúnak az édesapja, aki a kettős bombamerénylet egyik halálos áldozata volt, húga és édesanyja pedig súlyosan megsebesült.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a 8 éves Martin Richard, anyja és húga a közönség első sorában állt, hogy láthassa, amint az apa célba ér a futóversenyen. Szerdán azonban kiderült, hogy az egész család csupán nézelődő volt, az apa, a 42 éves Bill Richard is ott volt családtagjaival, és ő is a befutókat figyelte.

A családi tragédia során a kisfiú hatéves húga, Jane elvesztette az egyik lábát. Az anya a fején sebesült meg, rajta agyműtétet hajtottak végre, és állapota továbbra is válságos. Az édesapa és a család harmadik gyermeke csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

Közben szinte az egész világot bejárta az a fotó, amely a merénylet áldozatául esett kisfiút ábrázolja kezében egy általa rajzolt plakáttal. A pontosan egy évvel ezelőtt egy iskolai rendezvényen készült plakáton a következő szöveg állt: "Ne legyen több szenvedő ember - Békét!"

A bombamerénylet következtében Martin Richarddal együtt hárman vesztették életüket, és 183-an szenvedtek sérüléseket. Csaknem 20 sebesült állapota továbbra is válságos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.