Terrortámadás volt?

Bostoni robbantás: ki az a titokzatos alak a tetőn?

Az egyik lelkes fotós készítette véletlenül azt a felvételt, mely a közösségi hálókon terjedve szüli a legkülönbözőbb összeesküvés-elméleteket.

2013.04.16 20:02ma.hu

Mint ismeretes, hárman életüket vesztették, 176-an pedig megsebesültek - közülük 17 sebesült állapota továbbra is válságos -, miután hétfő kora délután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében. Helyi idő szerint délután 2 óra 50 perckor történt az első robbanás, majd 12 másodpercre rá, mintegy száz méterrel arrébb következett be a második detonáció a futóverseny célegyenesénél.

Kép: twitter


Noha még nem tudni, ki áll a három ember életét követelő támadás mögött, a szakemberek szerint az akciót akár egy terroristacsoport, akár egy magányos farkas is végrehajthatta.

A közösségi oldalakon mindenestre egyre többször bukkan fel az a fotó, melyen egy titokzatos alak látható a bostoni maraton helyszínén a robbanások idején. A képet Dan Lamparirello készítette több száz másik fotóval egyetemben, hiszen egyik rokonának szurkolt a megmérettetésen. A tetőn látható titokzatos alakot véletlenül vette észre felvételei között.

Röviddel az után, hogy kitwittelte a képet, bogarat ültetett az emberek fejébe, sokan összeesküvés-elméleteket gyártottak, mások szerint teljesen véletlen esetről lehet szó.

A témával kapcsolatban további hírek is felreppentek, az egyik szerint egy, a Sandy Hook halott diákjaiért futó nyolcéves kislány is életét vesztette a bostoni bombák robbanásakor. De vajon igaz a hír? >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.