Elnökválasztás

Venezuela: az USA nem fogadja el választási eredményt

Az amerikai külügyminisztérium a szavazatok teljes újraszámlálását és az állítólagos választási szabálytalanságok kivizsgálását követelte.

2013.04.17 02:19MTI

Az Egyesült Államok nem fogadja el a venezuelai választások hivatalosan közzétett eredményét, amelynek alapján Nicolás Madurót kiáltotta ki győztesnek az ottani választási bizottság - olvasható az amerikai külügyminisztérium kedden nyilvánosságra hozott közleményében. Az amerikai külügyminisztérium a szavazatok teljes újraszámlálását és az állítólagos választási szabálytalanságok kivizsgálását követelte.

A közlemény szerint "nehéz megérteni", hogy a választási bizottság miért hirdette ki győztesnek Madurót anélkül, hogy a voksokat újraszámolták volna, pedig az ellenzék jelöltje, Henrique Capriles ezt kérte. A washingtoni közlemény elítélte az utcai erőszakos cselekményeket is, amelyeknek legalább hét halálos áldozata van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.