Keményebb intézkedéseket sürgetnek

A G8-csúcs előkészületeiről tárgyalt Merkel és Cameron

A G8-országcsoport júniusi észak-írországi csúcstalálkozójának előkészületeiről, valamint Szíriáról, Afganisztánról és Iránról tárgyalt szombaton a német kormány mesebergi vendégházában David Cameron brit miniszterelnök vendéglátójával, Angela Merkel kancellárral.

2013.04.13 16:58MTI

A rendkívül rövid hivatalos tájékoztatás szerint a legfejlettebb nyugati országokat és Oroszországot tömörítő G8-csúcs előtt a két vezető a tanácskozás tervezett fő témáját, az adózási fegyelem betartatását tekintette át.
 
A német kormány szóvivője arról számolt be, hogy Cameron és Merkel egyaránt keményebb intézkedéseket sürgetett annak érdekében, hogy a nemzetközi cégeket, illetve vállalatokat megakadályozzák az adófizetés elkerülésében. A brit kormányfő és a német kancellár felszólított arra, hogy az észak-írországi csúcstalálkozón közös alapelveket dolgozzanak ki a nemzetközi konszernek megadóztatására. 

Értesülések szerint a péntek este kezdődött találkozóra a harmónia nyomta rá bélyegét azok után, hogy német politikai körökben a közelmúltban meglehetős nehezteléssel fogadták a az Európai Unióból történő esetleges brit kilépéssel kapcsolatos fenyegetőzéseket. 

Az említett harmóniára utal, hogy a péntek esti vacsorán a német kancellár férje, továbbá Cameron felesége és három gyermekük is részt vett. Sőt meghívták a vacsorára a korábbi alsó-szászországi miniszterelnököt, a 42 éves skót származású és a német mellett brit állampolgársággal is rendelkező David McAllistert is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.