"Ne legyen háború"

Westerwelle: a G8-ak egyetértenek Észak-Korea ügyében

"Ez a fajta háborús retorika semmiképpen sem fogadható el, ebben a G8-államok között teljes az egyetértés."

2013.04.11 14:52MTI

Az a döntő, hogy a retorikából ne legyen háború. Ez nemcsak a Koreai-félszigetet és a szomszédos országokat fenyegetné, hanem az egész világ stabilitását és biztonsági építményét. A nemzetközi közösségnek ebben az ügyben egy hangon kell megszólalnia – vélekedett. Westerwelle hangsúlyozottan dicsérte Oroszország és Kína együttműködését az észak-koreai kérdésben. A Phenjannal az elmúlt évtizedekben fenntartott szoros partneri viszonyának köszönhetően Peking képes befolyásolni Észak-Koreát - mondta. 

A német külügyminiszter nagyobb erőfeszítéseket sürgetett az atomfegyverek terjedésének megakadályozására, nehogy azok terroristák kezébe kerülhessenek. "Ma még világviszonylatban 19 ezer nukleáris robbanófejjel rendelkezünk, amire nincs szükségünk" - folytatta. 

"Egy atomfegyverektől mentes világot szeretnénk teremteni. Ez ma még vízió, belátom, de nem illúzió" - állapította meg a német külügyminiszter a G8-csoport, Egyesült Államok, Kanada, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország, Japán, Oroszország külügyminisztereinek találkozója keretében.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.