Merkel és Cameron lelép a G8-csúcsról

Több százmillióan nézhetik a BL-döntőt szombaton este

Világszerte több mint 300 millió televízió-néző követheti figyelemmel a Bayern München-Chelsea labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőt, amelyre szombat este, a müncheni Allianz Arénában kerül sor.

2012.05.19 07:59MTI

A Sky televíziós társaság közvetítése nagyfelbontású és háromdimenziós lesz párhuzamosan, a felvételek elkészítéséhez 41 kamerát használ majd, köztük a pálya felett elhelyezkedő, úgynevezett pókkamerát, valamint egy helikopteres kamerát.
   
A zökkenőmentes közvetítéshez 200 belsős és külsős munkatársat, 140 technikust és 60 fős szerkesztőséget foglalkoztat a Sky. Összehasonlításképpen: a társaság a német bajnoki meccsekre általában 50 fős stábokat küld.
   
A BL-döntő 20:45 órakor kezdődik.

Merkel és Cameron Camp Davidben nézi majd a BL-döntőt

Angela Merkel német kancellár és David Cameron brit miniszterelnök Camp Davidben bejelentette, hogy szombaton egy ideig hiányozni fognak a csúcstalálkozóról, mert meg akarják nézni a Bajnokok Ligájának döntőjét, a Chelsea és a Bayern München összecsapását - közölte pénteken egy magát megnevezni nem akaró amerikai hivatalos személy.
   
A két kormányfő a csúcstalálkozónak otthont adó Camp David-i elnöki pihenőhely mozitermében követi majd végig a mérkőzést a helyi idő szerint kora délutáni órákban.
   
Arról a névtelenül nyilatkozó forrás nem kívánt felvilágosítást adni, hogy a kosárlabdáért és a golfért lelkesedő Barack Obama amerikai elnök csatlakozik-e a két futballrajongó európai kormányfőhöz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.