Konfliktus

Az izraeli tüzérség lőtte a Golán szíriai részét

Az izraeli tüzérség lövéseket adott le péntek este a Golán-fennsík szíriai oldalára, ahonnan átlőttek a határon - közölték Jeruzsálemben.

2013.04.12 22:01MTI

A hadsereg tájékoztatása szerint szíriai oldalról ágyúkkal és kézi fegyverekkel lőtték az izraeli katonákat, de nem okoztak veszteséget, sem károkat. Az izraeli tüzérség visszalőtt és eltalálta a célt. Az ENSZ-et tájékoztatták a pénteki incidensről, amelyről egyéb részlet nem ismeretes. Előző nap egy aknagránát csapódott be a fennsík Izrael által megszállt oldalán; akkor egy harckocsi viszonozta a tüzet.

Egyik esetben sem tudni biztosan, hogy a szíriai hadsereg vagy a felkelők lőttek át a tűzszüneti vonalon. Az izraeli védelmi miniszter április harmadikán figyelmeztetett, hogy egyetlen ilyen incidenst sem hagynak megtorlatlanul. A Golánon az 1973-as arab-izraeli háború óta évtizedeken át nyugalom uralkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.