Szíria

Elraboltak négy olasz újságírót

A római külügyminisztérium is megerősítette közleményében, hogy olasz újságírókat raboltak el, de részletekkel nem szolgált, és azt sem derült ki a tájékoztatójából, hogy hány sajtóssal történt ez.

2013.04.06 07:43MTI

A tárca közölte, hogy az olasz hatóságok azonnal válságkezelő csoportot hoztak létre, hogy kiszabadítsák őket. A hatóságok arra kérték a sajtót, hogy "maximális diszkrécióval" kezelje az ügyet, mert a foglyok biztonsága jelenleg a legfontosabb. A híradások szerint a bűncselekmény a török határnál történt, állítólag még péntekre virradóra. 

A La Repubblica című napilap honlapján megjelent hír szerint a RAI olasz közszolgálati televízió egyik riporterét és három szabadúszó újságírót raboltak el. Egyes jelentések szerint az utóbbi három közül az egyik olasz-szíriai állampolgársággal rendelkező nő, aki egy olasz újságnak dolgozik. Tavaly december 12-én is elraboltak Szíriába egy olasz, illetve két orosz újságírót, és mindhármukat február 4-én engedték szabadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.