Konfliktus

Szíria - A légierő egy libanoni város környékét támadta

A szíriai légierő támadást intézett csütörtök este egy libanoni város környéke ellen, és megsebesített több embert - közölték helyi források.

2013.04.12 06:31MTI

A célpont egy falu volt a kelet-libanoni Arszal város közelében. A környék lakói a szíriai rendszer ellenfeleit támogatják. Damaszkusz már korábban fenyegetőzött, hogy le fog csapni a libanoni területen ellene szervezkedő "terroristákra". A támadásban négy, más forrás szerint öt ember megsebesült.

Egy nappal korábban a szíriai harci gépek öt rakétát lőttek ki ugyanerre a környékre. A két éve folyó konfliktus során a szíriai légierő először idén március 18-án támadott libanoni területet. Bejrútban az ország megosztottsága miatt egyre inkább tartanak attól, hogy Libanon is belesodródik a szíriai válságba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.