A problémákat párbeszéddel oldják meg

Koreai-félsziget - Kína nyugalomra szólította fel a feleket

Nyugalomra és visszafogottságra szólította fel a kínai külügyminiszter országa nevében szombaton a Koreai-félszigeten szemben álló feleket.

2013.04.06 23:31MTI

A felszólítás abban a telefonbeszélgetésben hangzott el, amelyet a nap folyamán Vang Ji kínai külügyminiszter folytatott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség ismertetése szerint a külügyminiszter hangsúlyozta, országa komoly aggodalmát fejezi ki a Koreai-félszigeten kialakult feszültség miatt, és állást foglal amellett, hogy a feszültséget párbeszéddel kell megszüntetni, függetlenül attól, hogyan alakul majd a helyzet.
   
Kína hangsúlyozza azt is, hogy tovább kell vinni a félsziget atomfegyver-mentesítését célzó folyamatot, fenn kell tartani a békét és a stabilitást - mondta Vang Ji.
   
Hozzáfűzte, hogy Peking ellenez a térségben bármely fél oldaláról mindenfajta provokatív nyilatkozatot és tevékenységet. "A Kínai Népköztársaság minden felet a nyugalom, valamint a visszafogottság megőrzésére, a feszültség megszüntetésének az elősegítésére szólít fel" - jelentette ki a külügyminiszter.
   
Állást foglalt amellett, hogy folytassák a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítését célzó hathatalmi tárgyalásokat és a problémákat párbeszéddel oldják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.