Célba vették, de minek?

Meglepő koreai célpont: Mit rejteget Obama Texasban?

Az észak-koreai térképészek hibáztak, vagy tudnak valamit, amit mi nem?

2013.03.30 16:53Konrád - ma.hu

Bár egyelőre kérdéses, hogy valóban háborúra készül-e Észak-Korea, az biztos, hogy pénteken a kommunista ország hírügynöksége olyan képeket tett közzé, amelyen a „Nagy Utódként” is ismert Kim Dzsong Un pózol, háttérben az amerikai csapásmérés terveivel.

Fotó: NK*NEWS.ORG

A diktatúra rendelkezésére álló nukleáris arzenál létezése és mérete erősen kérdéses, akárcsak az, hogy képesek lennének-e észak-amerikai városokat támadni velük, viszont a kijelölt célpontok egyike több mint meglepő.

Fotó: NK*NEWS.ORG

A térképen jól látszik, ahogy fekete vonalak vezetnek egyes amerikai területkehez, a felirat szerint ez lenne az amerikai földrészre irányuló csapásmérés terve. Washington DC, mint olyan elég egyértelmű célpont, lévén az imperialisták fővárosa. Hawaii is logikus, hiszen Pearl Harbor a mai napig a csendes-óceáni flotta központja, igaz, a japánok tudnának mesélni arról, mennyire jó ötlet oda csapást mérni.

Fotó: NK*NEWS.ORG

A harmadik vonal valahova Kalifornia déli része felé mutat, nagy valószínűséggel Los Angeles vagy San Diego lehet a célpont. Ez utóbbi szintén flottatámaszpont, Los Angeles-t meg nem igazán kell bemutatni; kétségtelen, hogy Hollywood elvesztése komolyan megrázná az amerikai társadalmat, ráadásul L.A. a második legnépesebb város az államokban, közvetlen agglomerációjával együtt mintegy 18 millió amerikai otthona.

Az Észak-koreai rakéták hatótávolsága

Viszont a negyedik célpont igazán különleges, a texasi Austin. Hogy mi végre szeretnék Kimék nukleáris hamuvá változtatni ezt a várost, az nehezen érthető. Texas fővárosa az Egyesült Államok 13. legnépesebb települése, de csak a környéken 3 nagyobb város is akad. Bár az utóbbi években dinamikusan fejlődik, az ember könnyedén megnevezne stratégiailag vonzóbb - New Yorkot valaki? - célpontokat is. Ami Austin elsöprése mellett szólhat talán az, hogy - a Wikipédia szerint legalábbis - egyre több biotechnológia és gyógyszergyártó vállalkozásnak ad otthon, valamint számos nagy technológiai vállalat is a környéken rendezkedett be, mint például a Dell.

Egy szónak is száz a vége, vagy az észak-koreai hírszerzés rendelkezik olyan titkos adatokkal, ami alapján Austin kiemelt célpont lett, vagy ez az egész "eltöröljük Amerikát a Föld színéről" dolog csak egy kapkodva összeállított propaganda. A kérdés eldöntését a kedves olvasóra bízzuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.