Támadás nem indult

A végső parancsra vár az észak-koreai hadsereg

A hadsereg a "végső parancsra" vár Kim Dzsong Un, az ország vezetője részéről, a provokációkra pedig "könyörtelen választ" ad a háborús állapotot bejelentő észak-koreai közlemény szerint.

2013.03.30 07:45MTI

"Véget ért a se nem béke, se nem háború állapota a Koreai-félszigeten" - írta a KCNA észak-koreai hírügynökség, és felidézte Kimnek a katonai vezetőkkel tartott csütörtöki tanácskozását, amelyen a jelentések szerint jóváhagyta az amerikai és dél-koreai célpontokra mérendő csapások terveit.
   
Kim "fontos döntése" ultimátum az "ellenséges erőknek" - idézte a dél-koreai hírügynökség a közleményt.
   
Támadás nem indult, mert a KCNA szerint a katonák Kim végső parancsára várnak. Ha azonban amerikai vagy dél-koreai részről provokáció történik, a válasz könyörtelen lesz - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.