Vége a kegyetlenkedésnek

San Sebastiánban betiltják a bikaviadalt

A spanyolországi San Sebastián önkormányzata megtette az első lépést a bikaviadal régóta beharangozott betiltása érdekében.

2013.03.29 17:12MTI

A népszerű tengerparti üdülővárost irányító baloldali függetlenségpárti baszk nacionalista EH Bildu szövetség szigorú feltételekhez kötötte San Sebastián köztulajdonban lévő arénájának a bérlését, 2016-ig betiltva az állatokkal szembeni kegyetlenkedést.
 
Az elöljáróság által jóváhagyott szabályok előírják, hogy a létesítmény üzemeltetését megpályázó cégeknek elő kell mozdítaniuk a baszkföldi város zenei, művészeti, kulturális és sportéletét. Ugyanakkor kimondottan tilos az arénában minden olyan tevékenység, amelynek köze van az állatkínzás bármilyen módon történő megnyilvánulásához.
 
Juan Carlos Izaguirre polgármestert 2011 júniusában választották meg; azóta azzal érvel, hogy az Illanbre arénában rendezett bikaviadalok veszteségesek. A fedett létesítményt gyakran használják kosárlabda-mérkőzések megrendezésére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.