Ötször lőttek rá

Meggyilkoltak egy szomáliai újságírónőt

Meggyilkoltak egy helyi rádiónak dolgozó szomáliai újságírónőt vasárnap este az ország fővárosában, Mogadishuban - közölte az áldozat munkáltatója.

2013.03.25 10:25MTI

A tájékoztatás szerint egyelőre nem tudni, hogy miért végeztek vele. Rahmo Abdulkadirra szemtanúk szerint két férfi nyitott tűzet, ötször lőttek rá. Az újságírónő nem volt egyedül, társaságában volt egy másik nő, de őt a támadók nem vették célba, elmenekülhetett.

Az áldozat a Radio Abduwaq nevű rádióállomásnak dolgozott. Ő már a második szomáliai újságíró, akit az év eleje óta lelőttek. Egy harmadik újságíró öngyilkos merényletben vesztette életét.

Az Afrika szarván fekvő ország a nemzetközi erők által védelmezett, ingatag kormánya mindennapos harcot vív az iszlamista lázadókkal, köztük a szélsőséges as-Sabab milíciával, amelyet az Egyesült Államok az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szövetségesének tekint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.