Ismeretlen támadók agyonlőtték

Meggyilkoltak egy szövetségi minisztert Mexikóban

Meggyilkolták a nyugat-mexikói Jalisco szövetségi állam újonnan kinevezett idegenforgalmi miniszterét.

2013.03.10 07:43MTI

José de Jesús Gallegost helyi idő szerint szombaton ölték meg Mexikó második legnagyobb városának, Guadalajara egyik elővárosában. Arturo Zamora belügyminiszter közölte, hogy ismeretlen támadók megállították a miniszter gépkocsiját, és agyonlőtték Gallegost.
   
Az áldozatot alig egy hete nevezték ki Jalisco idegenforgalmi miniszterének. A mexikói államfő, Enrique Peba Nieto vezette Intézményes Forradalmi Párt (PRI) a tavalyi választáson nyert az államban, előtte 18 évig ellenzékben volt. Jalisco új kormánya március 1-jén lépett hivatalába.
   
Arturo Zamora szerint az első vizsgálatokból arra lehet következtetni, hogy a gyilkosság Gallegos üzleti tevékenységével hozható összefüggésbe, és nincs köze az állami tisztségéhez. A Gallegos által alapított vállalat fényűző üdülőhelyeket és magas luxusépületeket épített szerte az országban.
   
A mexikói államfő twitteres üzenetében elítélte a gyilkosságot, és alapos nyomozást követelt az illetékes hatóságoktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.