Semmit nem tudni róla

Eltűnt egy mexikói város rendőrfőnöke

Eltűnt a Mexikó és az Egyesült Államok határán fekvő Nuevo Laredo város rendőrfőnöke.

2013.02.19 07:29MTI

Roberto Balmori Garza hollétéről a hét vége óta semmit nem lehet tudni. A hatóságok nagy erőkkel keresik. A rendőrfőnök két fivérét vasárnap holtan találták golyó ütötte sebekkel egy autó csomagtartójában a Nuevo Laredót Monterreyjel összekötő autópálya mellett. 2011 februárjában ismeretlenek megölték Nuevo Laredo akkori rendőrfőnökét, Manuel Farfán Strollert négy testőrével és személyi titkárával együtt. 

Az amerikai Texas állambeli Laredóval átellenben, a mexikói-amerikai határ mexikói oldalán fekvő Nuevo Laredo a Közép- és Dél-Amerikából az Egyesült Államokba irányuló kábítószer-csempészet egyik csomópontja. 

A Nuevo Laredó-i határátkelőn keresztül bonyolódik le a Mexikó és az Egyesült Államok közötti szárazföldi teherforgalom csaknem fele. Mexikóban Acapulco és Torreón után Nuevo Laredóban követik el a harmadik legtöbb erőszakos bűncselekményt. A terület ellenőrzéséért a Los Zetas és az Öböl-kartell vív véres harcot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.