Harci csoport alakult a meggyilkolására

Megfenyegették a tálibok Pervez Musarraf volt pakisztáni államfőt

Pakisztánban halállal fenyegették meg szombaton az iszlám szélsőségesek Pervez Musarraf tábornokot, az ország egykori puccsista államfőjét, ha a tervei szerint hazatér önkéntes száműzetéséből.

2013.03.23 15:00MTI

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel is szövetségben álló tálib mozgalom egy videót tett fel az internetre, s a felvételen bejelentette, hogy harci csoportot alakított kizárólag Musarraf meggyilkolására. "Az iszlám harcosai különleges osztagot készítettek fel arra, hogy Musarrafot a pokolra küldjék. Vannak benne öngyilkos merénylők, orvlövészek, egy különleges rohamosztag és egy közelharcos alakulat" - üzente a Pakisztáni Tálib Mozgalom.
   
Musarraf tábornok 1999-ben puccsal jutott hatalomra. A tálibokat azzal ingerelte fel, hogy az Egyesült Államok oldalára állt 2001. szeptember 11-e után az al-Kaidával szemben. Kormányzása alatt a szélsőségesek két merénylét élte túl. 2008-ban lemondani kényszerült, mivel hívei elvesztették a választásokat. Március elején jelentette be, hogy hazatér, és indul a májusban esedékes parlamenti választásokon.
   
A volt puccsista elnök ellen három elfogatóparancs is érvényben van hazájában. Az egyik a 2007-ben meggyilkolt Benazir Bhutto volt kormányfő elleni merénylettel kapcsolatos. A másodikat a hadsereg egyik razziája során, 2006-ban megölt Akbar Bugti beludzsisztáni függetlenségpárti vezető ügyében, a harmadikat pedig a szükségállapot 2007-es kihirdetése és bírák őrizetbe vétele miatt adták ki ellene.
   
Szándékai szerint vasárnap érkezik Pakisztánba Dubajból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.