Korán dőltek hátra

Benézték a statisztikát: a tálibok továbbra is ugyanannyira lázadnak

Nem csökkent tavaly a tálibok támadásainak a száma, tévedtek a statisztikában.

2013.02.27 07:13MTI

A NATO vezette nemzetközi haderő (ISAF) tévesen tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy tavaly hét százalékkal csökkent Afganisztánban a tálib lázadók által elkövetett támadások száma; valójában nem volt kevesebb, mint a megelőző évben.

A hétszázalékos csökkenésről szóló jelentés január 22-én jelent meg az ISAF honlapján, majd magyarázat nélkül visszavonták. Újságírók érdeklődésére azt mondták, hogy kijavítják a benne szereplő adatokat, majd újra közzéteszik.

A dokumentum kedden jelent meg, és az ISAF elismerte, hogy tévedett, amikor azt állította, hogy tavaly hét százalékkal csökkent a tálibok által végrehajtott támadások száma. Ezzel szemben a valóság az, hogy egyáltalán nem volt kevesebb támadás, mint a tavalyi évben - közölte az ISAF egyik illetékesek.

Leon Panetta amerikai védelmi miniszter zavarba ejtőnek találja azt, hogy hibás statisztikák láttak napvilágot - közölte a tárcavezető szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.