Pakisztánban

Tálibok fenyegetik a pornográf termékeket árusító kereskedőket

Pakisztáni tálibok halálos fenyegetést intéztek az "obszcén" filmeket és a szexuális vágyat fokozó szereket árusító kereskedők ellen.

2013.02.11 11:04MTI

A Pesavar külterületén található Karkhano bazár területén röplapok jelentek meg, amelyekben a tálibok figyelmeztették a kereskedőket: hagyjanak fel a "közönséges", szexuális tartalmú, DVD-n és CD-n rögzített filmek, illetve a különböző vágyfokozó szerek forgalmazásával, mivel ez a tevékenységük ellentétes az iszlám jogrenddel, a saríával. 

A tálibok megfenyegették ezeket a kereskedőket: ha nem térnek át a "megengedett" áruk kereskedelmére, akkor számolniuk kell a következményekkel, vagyis a saría által előírt büntetéssel. Ez lényegében halálos fenyegetést jelent. Az AFP emlékeztet, hogy az elmúlt években számos DVD- és CD-árus vált áldozatává az iszlám nevében "törvénykező" táliboknak Pakisztán északnyugati részén, az Afganisztánnal határos térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.