Kétszer is rálőttek tavaly

Kiengedték a kórházból a pakisztáni diáklányt

Elhagyta pénteken a birminghami kórházat a tálibok által megsebesített pakisztáni diáklány, miután a múlt hét végén átesett utolsó műtétén.

2013.02.08 18:11MTI

A 15 esztendős Malala Juszufzain koponya-helyreállító és hallásjavító műtétet hajtottak végre a múlt hét végén. Tálib szélsőségesek tavaly október 9-én kétszer is rálőttek a lányra, akit a fején és a nyakán találtak el. Azért akarták megölni, mert hazájában kiállt a lányok tanuláshoz való joga mellett. 

A birminghami Erzsébet királynő kórház közleménye szerint Malala már csak birminghami átmeneti otthonából alkalmanként jelenik majd meg a járóbeteg-rendelésen. A merénylet világszerte nagy felzúdulást keltett. A diáklányt a Times magazin a 2012-es év személyiségének választotta, és a merénylet óta már 250 ezren jelölték őt internetes listákon Nobel-békedíjra. 

Nemrég hozták létre a Malala Alapot lányok taníttatására. Malala felgyógyulására az orvosok szerint még 15-18 hónapra van szükség. Ezalatt mindenképpen Angliában marad biztonsága érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.