A 40. napon

Ezrek tüntettek Tunéziában az ellenzéki politikus meggyilkolása után

Ezrek tüntettek Tuniszban szombaton a Sokri Belaid ellenzéki politikus meggyilkolása utáni 40. napon. A tüntetés a temetőben kezdődött, ahol a politikus nyugszik, majd a belvárosban folytatódott.

2013.03.16 19:15MTI

A tiltakozók az en-Nahda (Újjászületés) vezette iszlamista kormány távozását és a gyilkosok megbüntetését követelték. A biztonságra megerősített rendőri erők felügyeltek. Sokri Belaidot Tuniszban lőtték agyon február 6-án. A gyilkosság tovább mélyítette a tunéziai belpolitikai válságot. 

Az ellenzék szerint az en-Nahda és vezetője, Rasíd Gannúsi felelős a merényletért. A gyilkosságot követő tiltakozó megmozdulások hatására lemondott Hamadi Dzsebali iszlamista kormánya. Csütörtökön lépett hivatalba az új kormány Ali Larajednek, a Dzsebali-kabinet volt belügyminiszterének a vezetésével. Megbízatása az év végéig, a választásokig szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.