Már a Facebookon is elérhető

Március 15-én Brüsszelben tüntetés készül Orbán Viktor ellen

Orbán Viktor az EU-csúcsra Brüsszelbe látogat - ennek "örömére" békés megmozdulás szerveződik, hogy felhívják a figyelmet a "magyar demokrácia fokozatos visszaszorítására".

2013.03.14 09:15ma.hu

Az EUrologus megtudta, hogy civil kezdeményezésre március 15-én, 15 órakor tüntetés készül Orbán Viktor ellen Brüsszelben. A tüntetésre az Európai Tanács közelében, - amennyire a rendőrség engedi -, a Schuman téren kerülhet sor. Úgy, hogy a Tanács Justus Lipsius nevű gránittömbjében valószínűleg még ott tartózkodik majd Orbán Viktor is.

Irány Brüsszel - Orbán Viktor Facebook-oldal

A tüntetés Facebook eseménye itt érhető el >>>

A felhívásban megfogalmazottak szerint a szervezők sorba veszik az Orbán kormány "antidemokratikus" lépéseit az "Alkotmánybíróság hatásköreinek megvonásától, az új alaptörvény elfogadásának és módosításának körülményein át, a hallgatók röghöz kötéséig bezárólag". A felhívásban hangsúlyozzák, hogy a tüntetés "pártoktól és pártideológiáktól független".

A szöveg úgy fogalmaz: "Orbán Viktor az e hét pénteki EU-csúcsra Brüsszelbe látogat. Ez alkalomból, az európai demokratikus értékek és a szolidaritás jegyében békés megmozdulást szervezünk. A célunk felhívni a figyelmet a magyar demokrácia fokozatos visszaszorítására."

Hozzáteszik: "Budapesten, Londonban és Berlinben a hét folyamán már számos, több ezres tömegeket megmozgató tiltakozásra került sor. A tüntetők a magyar demokratikus államrend visszaállításáért és megőrzéséért, a jogállamiságért és a társadalmi igazságosságért álltak ki, ellenezve a diktatúrába hajló, a Fidesz hatalmát bebetonozó és jogfosztó rendelkezéseket."

A rendezvényre eddig több mint kétszázan jeleztek vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.