Volt lázadók

Megszállták a líbiai miniszterelnök hivatalát

Mintegy kétszáz egykori lázadó harcos szállta meg a líbiai miniszterelnök hivatalát, a kormányfő lemondását követelve - jelentette az amerikai hírügynökség vasárnap éjjel Tripoliból.

2013.03.25 08:12MTI

Az erőszakkal nem fenyegetőző milicisták azt akarják elérni, hogy Ali Zidan miniszterelnök mondjon le, összhangban azzal a törvénnyel, amely tiltja a politikai szerepvállalást az előző, Moammer Kadhafi vezette rezsim egykori tagjai számára.

Ali Zidan nagykövetként szolgált a hatalomból 2011-ben, több mint négy évtized után polgárháborús harcokban elűzött Kadhafi idején.

Az előző rendszer szereplőire vonatkozó törvény azonban nem egyértelmű, mivel mindenkire vonatkozik, aki 1969 és 2011 között együttműködött a néhai líbiai vezetővel.

A miniszterelnököt szállító autóoszlop már a múlt héten is a szokásosnál jóval több biztonsági kísérettel mozgott a líbiai fővárosban, ahová milicisták érkeztek Tripoliba az ország minden részéből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.