A hadsereg segítségét is igénybe veszik

A líbiai kormány el akarja távolítani a fegyveres milíciákat

A líbiai belügyminisztérium bejelentette vasárnap, hogy el fogják távolítani a főváros különböző állami ingatlanjaiba beférkőzött fegyveres csoportokat, és ehhez akár a hadsereg segítségét is igénybe veszik.

2013.03.18 06:29MTI

A kormány kampányt indít, hogy kiüríttesse a Tripoliban elfoglalt mintegy 540 állami ingatlant. Rendőrökből és katonákból jelentős erőt vontak össze minden típusú fegyverrel fölszerelve, s nem zárható ki helikopterek bevetése sem - mondta Asur Svajel, hozzátéve, hogy egy kaszárnyát már szombat éjjel kiürítettek. Az akció során illegálisan fogságban tartott embereket szabadítottak ki, és nagy mennyiségű alkoholt koboztak el.
   
A kampányt Tripoli után Bengázira és fokozatosan minden más városra is kiterjesztik - jelentette ki a miniszter egy sajtótájékoztatón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.