A biztonsági helyzet megszilárdításáért

A líbiai határok védelmében segítő missziót készít elő az Unió

A líbiai határok védelmét segítő polgári misszió előkészítéséről döntöttek csütörtökön az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei.

2013.01.31 18:17MTI

A miniszterek tanácsának nyilatkozata tudatja, hogy az európai szakértők dolga az lesz, hogy rövid távon segítsék a líbiai hatóságokat abban, hogy javítani tudják a határvidékek biztonságát. 

"A polgári misszió célja, hogy segítse a líbiaiakat a biztonsági helyzet megszilárdításában és a határok ellenőrzésében. Ez nem csak Líbia, hanem az egész térség számára fontos" - hangsúlyozta Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi főképviselője.
 
A misszió megbízatása kezdetben legalább két évre szólna, és a líbiai határvédelmi erők kiképzése eleinte Tripoliban történne, de a közlemény nem zárja ki, hogy idővel, ahogy az uniós szakértők folyamatosan támogatást nyújtanak majd a szárazföldi, tengeri és légi határok ellenőrzéséhez is, az ország más részein is elláthatnák feladataikat, ha a biztonsági körülmények lehetővé teszik, és a líbiai hatóságok részéről erre igény mutatkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.