Néhányukat elfogták

Csaknem 200 rab szökött meg egy líbiai börtönből

Csaknem 200 rab szökött meg egy líbiai börtönből az ország déli részén fekvő Szabha városában.

2012.12.06 08:41MTI

A helyi hatóságok szerda esti közlése szerint a tömeges szökésre előző nap került sor, a körülmények azonban egyelőre tisztázatlanok. Az elmenekült foglyok többsége köztörvényes bűnöző volt. A menekülőket az őrök sikertelenül próbálták feltartóztatni. A hatóságok szerint néhány rab nem sokkal később visszatért a börtönbe, néhányukat elfogták, sokan azonban menekülésben vannak.
 
A elmúlt hónapokban Líbiában több hasonló incidensre került sor. Legutóbb októberben 120 rab menekült el a főváros, Tripoli legnagyobb börtönéből. Megfigyelők szerint mindez arra vall, hogy a biztonsági helyzet több mint egy évvel a Kadhafi-rezsim megdöntése után továbbra is rendkívül labilis az észak-afrikai országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.