Riadókészültség

120 köztörvényes bűnöző szökött meg egy tripoli börtönből

Megszökött mintegy 120 elítélt köztörvényes bűnöző hétfőn a líbiai főváros Dzsedaida börtönéből, emiatt a biztonsági erőket riadókészültségbe helyezték.

2012.10.15 20:45MTI

"A nyomukban vagyunk, és néhányat közülük már el is fogtunk" - tette hozzá Háled es-Serif, a nemzeti gárda parancsnoka. A köztörvényes bűnözők számára fenntartott Dzsedaida börtön az igazságügyi minisztérium irányítása alatt áll. Augusztusban lázadás tört ki a büntetés-végrehajtási intézményben, és két fogoly megsebesült. 

A Kadhafi-rendszer elleni fegyveres lázadás idején a lázadók több líbiai börtönt az ellenőrzésük alá vontak, de a hatóságok azóta a saját fennhatóságuk alá vettek néhányat ezek közül, köztük a Dzsedaidát is. Több civilszervezet is bírálta jelentésében, hogy a volt lázadók kezén lévő börtönökben jogsértéseket követtek el a Kadhafi-rezsim ott fogva tartott volt tisztségviselői, hívei ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.