Ketten meghaltak, többen megsebesültek

Három pokolgép robbant Tripoliban

Három gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap hajnalban a líbiai fővárosban, Tripoliban, két ember meghalt, többen megsebesültek.

2012.08.19 10:52MTI

Az arab országot 42 éven át irányító Moammer Kadhafi vezető tavalyi bukása óta ezek voltak az első, emberéletet követelő pokolgépes támadások Líbiában.

Az első detonáció a belügyminisztérium adminisztratív helyiségeinél történt, itt senki sem sebesült meg. A helyszínre érkező rendőrök egy másik, fel nem robbant pokolgépet találtak.

Néhány perccel később két másik pokolgép az egykori női rendőrakadémia épületénél lépett működésbe, amelyet jelenleg a védelmi minisztérium használ kihallgatásokra és fogva tartásra. A merényletben két civil meghalt, két másik megsebesült.

A támadások célpontjai lakónegyedekben találhatók Tripoli központjában. A robbantásokat reggel követték el, amikor a hívők az muzulmán böjti hónapot záró ünnepet kísérő imára készülődtek.

A júliusi választásokat követő békés hatalomátadás ellenére a szórványos erőszakos cselekmények továbbra is problémát okoznak Líbiában. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága bejelentette, hogy felfüggesztette tevékenységét Bengáziban, Líbia második legnagyobb városában, valamint Miszrátában, miután egyik miszrátai telephelyére gránátokkal és rakétákkal támadtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.