Pokolgépes robbantások és gyilkosságok sorozata

A merényletsorozat miatt Bagdad elhalasztja a választásokat

A bagdadi kormány kedden a romló biztonsági helyzet miatt úgy határozott, hogy két tartományban hat hónappal elhalasztja az április 20-ra tervezett helyi választásokat.

2013.03.19 11:27MTI

Kedden pokolgépes robbantások és gyilkosságok sorozatát követték el merénylők az iraki főváros síita negyedeiben, a terrorcselekményekben legkevesebb 56 ember vesztette életét - közölték bagdadi rendőrségi és kórházi források.
   
Több mint kétszáz a sebesültek száma. A merényletek célpontjai főleg kis éttermek, buszmegállók, valamint a munkába igyekvők voltak.
   
A támadásokat a Szaddám Huszein diktatúráját megdöntő, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia által végrehajtott 2003-as iraki invázió tízedik évfordulójára időzítették.
   
Az al-Kaida terrorhálózathoz köthető, szunnita muzulmán lázadók az idén nagyarányú terrorkampányba fogtak, hogy a felekezetközi feszültségek kiélezésével aláássák Núri al-Máliki miniszterelnök síiták vezette kormányát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.