18 halálos áldozat

Bagdadi vérengzés: az al-Kaida áll mögötte

Az al-Kaida vállalta magára a bagdadi igazságügyi minisztérium elleni támadást.

2013.03.17 09:22MTI

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyi leágazása, az Iraki Iszlám Állam (ISI) vasárnap internetes közleményében tudatta, hogy a "szent rajtaütéssel" állt bosszút a síiták vezette kormány börtöneiben fogva tartott szunnita nőkért. A szervezet "a szunniták elleni harc, a terrorizálás, a bebörtönzés és a kínzás" eszközének tartja iraki igazságügyi minisztériumot - idézte a közleményt az iszlamista honlapokat figyelő SITE nevű amerikai szervezet.

A bagdadi igazságügyi minisztérium és más kormányzati épületek elleni csütörtöki támadásokban összesen legkevesebb 24 ember halt meg, és legalább ötven megsebesült. A terrorcselekményeket a szigorúan őrzött "zöld zónától" nem messze hajtották végre, ahol a parlament és számos nyugati nagykövetség is áll. Rendőrségi közlés szerint két, robbanószerrel megtöltött autóban történt detonáció, egy harmadikban pedig öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Allávi negyedben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.