Harmincan megsebesültek

Pokolgépes merényletek Bagdadban, tizenegy ember meghalt

Legalább tizenegy ember meghalt és harminc másik megsebesült két, gépkocsiba rejtett pokolgép robbanása következtében csütörtökön Bagdad északi részében.

2013.02.28 18:23MTI

A francia hírügynökség számításai szerint – a csütörtöki kettős merényletet is figyelembe véve - februárban legalább kétszáz ember halt meg és több mint ötszázan sebesültek meg erőszakos cselekményekben Irakban.
   
Egy belügyminisztériumi illetékes szerint a síiták lakta Súla peremvárosban egy futballpálya közelében történt az első detonáció, a második akkor követte, amikor megérkeztek a biztonsági erők.
   
A merénylet elkövetését eddig senki sem vállalta magára, de a szunnita muzulmán szélsőségesek az utóbbi időben fokozták a síita kormányzat megdöntésére és a felekezetek közötti harc szítására irányuló erőfeszítéseiket.
   
Irakban – bár nem éri el a 2006-2007-es évek szintjét – egyre fokozódik az erőszak a síita Núri al-Máliki rendszere ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.