Politikai örökség

Chávez szerint ráküldték a rákot, és Izraelről is megvolt a véleménye

"Olyan különös lenne, ha kiderülne, hogy a tudtunkon kívül már ötven éve kifejlesztettek egy olyan technológiát, amivel képesek elterjeszteni a rákot?" - kérdezte sokat sejtetően...

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.03.06 18:35ma.hu

Kedden hosszas rákbetegség után Caracasban elhunyt Hugo Rafael Chávez Frías politikus, a Venezuelai Bolívari Köztársaság elnöke.

Chavez az elmúlt 14 évben elegendő emlékezetes idézetet hagyott utódaira. Bushról kifejezetten sokat nyilatkozott >>>

Politikai örökségének része ezek az idézetek, melyek szellemességről és humorérzékről árulkodnak.

KATT a képre! >>> (MTI)


"Itt és most azzal vádolom az Észak-Amerikai Birodalmat, hogy ők jelentik a legnagyobb fenyegetést bolygónkra."

"Nem vagyunk tökéletesek, de igenis demokrácia vagyunk."

"Attól tartok, hogy politikai impotenciában szenvedünk. Szükségünk van politikai Viagrára."

"500 éve itt vagyunk és sosem fogtuk be a szánk, főleg nem egy uralkodónak. A király egy államfő, csakúgy, mint én. Az egyetlen különbség, hogy engem háromszor választottak meg 63 százalékos többséggel. Egyenlők vagyunk, mint államfők, legyen szó Evo Morales-ről, vagy János Károly spanyol királyról." (Spanyolország királyának azon követelésére, hogy maradjon csendben a 2007-ben Chilében rendezett XVII Iberoamerikai Csúcstalálkozón.)

"Izrael sokat kritizálja Hitlert, mint ahogy mi is, de ők valami nagyon hasonlót tettek, sőt még rosszabbat, mint amit a nácik csináltak." (2006-os iráni látogatásakor)

"A holokauszt az, ami most történik Gázában... Izrael elnökét az Egyesült Államok elnökével egyetemben most rögtön a Nemzetközi Büntetőbíróság elé kéne állítani."

"A fasiszták nem emberek. Egy kígyó sokkal emberibb."

"Gazdagnak lenni rossz és embertelen. Ítéljük el a gazdagokat."

"Európa gazdagsága az újvilág ásványi kincseiből fakad, ami Európa monarchiáinak pénztárát gyarapította."

"A világnak minden ember számára elegendő java van, de néhány kisebbség, azoknak az embereknek a leszármazottai, akik megfeszítették Jézust, és azoké, akik elűzték innen Bolivárt és a maguk módján megfeszítették... átvették az irányítást a világ javai fölött."

"Ha felkelsz hajnali háromkor, hogy kimenj a fürdőszobába, ember, miért változol át kislánnyá? Tegyél fáklyát az éjjeliszekrényre." (2009-ben az energiakrízis enyhítésére tett újabb lépések bejelentésekor.)

"Ha én csöndben maradok, a sziklák fognak felszólalni Latin Amerika népeiért, akik 500 évnyi gyarmati függés után szeretnének végre szabadok lenni."

"Olyan különös lenne, ha kiderülne, hogy a tudtunkon kívül már ötven éve kifejlesztettek egy olyan technológiát, amivel képesek elterjeszteni a rákot?"


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.