Hónapokig tartott a huzavona

Lemondott egy brit politikus, miután megsértette a fogyatékosokat

Több hónapi huzavona után lemondani kényszerült egy brit önkormányzati politikus, aki sértő kijelentést tett fogyatékos emberekre.

2013.02.28 14:05MTI

Collin Brewer még tavaly egy Cornwallban rendezett fórumon, amelynek témája az egyenjogú bánásmód volt, kijelentette: a fogyatékos gyerekeket inkább meg kellene váltani szenvedéseiktől, mivel túl sok pénzbe kerülnek. 

A fogyatékosok, gondozóik és polgárjogi aktivisták részéről érkezett heves bírálatok dacára Brewer sokáig nem volt hajlandó visszavonulni az önkormányzati politikából. Sértő megjegyzését azzal próbálta indokolni, hogy csupán vitát akart provokálni. Időközben azonban felülvizsgálta álláspontját, és kijelentette, hogy tavaly elhangzott kijelentése "megbocsáthatatlan elszólás" volt.
 
A BBC cornwalli regionális adójának nyilatkozva még azért hozzátette, hogy az általa megsértett fogyatékosok bizonyára örülni fognak lemondása hírének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.