A büntető törvénykönyv módosítása

Javaslatot nyújtott be a családon belüli erőszak megoldására az LMP két politikusa

Benyújtotta a családon belüli erőszak megoldására tett javaslatát a parlamentben független képviselőként tevékenykedő LMP-s Schiffer András és Ertsey Katalin hétfőn.

2013.02.18 15:43MTI

Ertsey Katalin elmondta: a büntető törvénykönyv módosításával lehetővé tennék a fizikai vagy lelki szenvedést okozó ismétlődő erőszakos elszigetelő magatartás, a gazdasági függésben tartás, illetve a kiszolgáltatott helyzettel való visszaélés büntetését.
   
Kitért arra, hogy bár az Alkotmánybíróság tavaly december 17-én megsemmisítette a családvédelmi törvény egyes, az öröklési szabályokkal, valamint a család fogalmával összefüggő rendelkezéseit, a "szűkített családdefiníció" a KDNP kezdeményezésére még aznap bekerült a Polgári törvénykönyvről (Ptk.) szóló javaslatba, amit azóta el is fogadott a parlament. Az LMP nem tudja elfogadni, hogy a Ptk. után most még az alaptörvényben is rögzíteni akarják azt az "önkényes családértelmezést", amelyik szembe megy a magyar valósággal - közölte, utalva arra a kormánypárti előterjesztésre, amelyik az alaptörvényben rögzítené, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.