A kabinet folyamatos mulasztása

LMP: a kormány nyújtsa be a családon belüli erőszakra vonatkozó javaslatot!

Az LMP arra szólította fel a kormányt, hogy nyújtsa be a családon belüli erőszak megszüntetésére vonatkozó törvényjavaslatot a parlamentnek.

2013.01.23 17:04MTI

Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a kabinet folyamatos mulasztása több száz gyermek és nő életét követeli Magyarországon, megosztja a témában érintett civil szervezeteket, és megkérdőjelezi a Fidesz-KDNP valódi elköteleződését az ügy iránt.

Az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottságának LMP-s alelnöke hangsúlyozta, hogy a családon belüli erőszaknak Magyarországon évente egy kisebb településnyi emberi esik áldozatul. A képviselő hozzátette, ő éppen azért kezdeményezte a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását, hogy visszaszorítsa az erőszak "ezen borzalmas formáját". Közlése szerint a civil koncepciót, illetve a kormány elképzeléseit is figyelembe vevő önálló javaslat alapul szolgálhat ahhoz, hogy a családon belüli erőszak önálló tényállássá változhasson.

Szabó Tímea emlékeztetett arra, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a legkésőbb a múlt év végére ígérte a kormányzati javaslat benyújtását, de ez nem történt meg. Ezért arra is felszólította a kabinetet, hogy vagy tegyen eleget ígéretének, vagy egyéb javaslat hiányában támogassa az LMP önálló indítványát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.