Öt ember meghalt

Öngyilkos merényletek Kelet-Afganisztánban

Afganisztán keleti részén vasárnap három öngyilkos merényletben meghalt öt ember, többen megsebesültek, míg a fővárosban, Kabulban a biztonságiaknak sikerült ártalmatlanná tenniük egy terrortámadásra készülő férfit.

2013.02.24 11:06MTI

A Reuters brit hírügynökség jelentésében kiemelte, hogy az utóbbi 12 hónapban megemelkedett a terrorcselekmények száma az országban, és egyre nagyobb a kétség, hogy a 350 ezres afgán biztonsági erő képes lesz-e szavatolni a rendet a nemzetközi erők 2014 végén történő kivonását követően. 

Az ország keleti részén fekvő Dzsalalábádban a merénylő robbanószerrel megrakott autójával hajtott a biztonsági erők épületéhez, majd a bejáratánál működésbe hozta a robbanószerkezetet. Két őr meghalt, három másik megsebesült. Egy másik támadás Logan tartományban, egy autóút rendőrségi ellenőrző pontjánál történt. Itt a merénylő kisteherautója volt robbanószerrel megrakva.
 
A detonációban három rendőr megsebesült. A merénylő meghalt. Nem sokkal korábban ugyanennek a tartománynak Baraki Barak körzetében egy férfi testén robbanószerrel megrakott mellénnyel közelítette meg a helyi rendőrség parancsnokságát. Bár az őrök megállították, a férfinak mégis sikerült működésbe hoznia a pokolgépet. 

A fővárosban, Kabulban a biztonsági erők agyonlőtték egy robbanószerrel megrakott terepjáró sofőrjét. Az eset egy építkezésnél történt. A vezető robbanómellényt viselt. A tűzszerészeknek csak egy órával később sikerült hatástalanítaniuk a dzsipben lévő pokolgépet. A kelet-afganisztáni támadások elkövetését a tálib szélsőségesek vállalták, míg a kabuli akció szervezőjeként egyelőre senki nem jelentkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.