Öngyilkos merényletben

Meghalt az iraki hírszerző iskola igazgatója

Öngyilkos merényletben meghalt szombaton az iraki védelmi minisztérium hírszerző iskolájának az igazgatója és két testőre a szíriai határ közelében fekvő iraki Tell-Áfár településen.

2013.02.16 14:27MTI

A merénylet a szíriai határ közelében fekvő Tell-Áfár településen történt. Két öngyilkos merénylő vett részt az Avni Ali tábornok jól őrzött otthona elleni támadásban. Egyikőjüket lelőtték az őrök, később azonban, amikor a tábornok testőreivel együtt kijött az épületből, egy másik öngyilkos merénylő közelítette meg őket, és felrobbantotta magát. 

Egy másik támadásban, a fővárostól, Bagdadtól 170 kilométerre északra egy bírót ölt meg az autójára szerelt robbanószerkezet. A jogász - ellentétben a korábbi hasonló támadások célpontjainak többségével - nem a többségi síita, hanem a kisebbségi szunnita népcsoport tagja volt. A terrorizmusellenes ügyekben eljáró hivatalnok régóta kapott fenyegetéseket. 

Tavaly elrabolták a fiát, és hírek szerint csak 150 ezer dollár váltságdíj fejében engedték el. Szintén Észak-Irakban, Moszulban a hadsereg egy főhadnagya halt meg pokolgépes merényletben.
 
Irakban egy ideje megint szinte naponta követnek el robbantásos merényleteket, feltételezések szerint szunnita lázadók, akiknek vezetői olyan emberek, akik a Szaddám Huszein-féle, 2003-ban megdöntött rendszer fennállása idején a fegyveres és biztonsági szolgálatoknál voltak vezető beosztásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.