Dacolva a tiltó ENSZ-határozatokkal

Phenjan: az atomprogramjukat feladó országok sorsa mindig tragikus

Észak-Korea a harmadik kísérleti atomrobbantással megerősítette védelmét az "ellenséges" Egyesült Államokkal szemben.

2013.02.21 08:32MTI

 Észak-Korea - dacolva a tiltó ENSZ-határozatokkal - eddigi legnagyobb kísérleti atomrobbantását hajtotta végre a múlt héten, emiatt több olyan figyelmeztetést is kapott, hogy még szigorúbb szankciókkal sújtják.
   
A hírügynökség hivatkozik Líbiára, amely 2003-ban feladta atomprogramját, hogy ezzel elősegítse kapcsolatainak rendezését az Egyesült Államokkal. Moammer Kadhafi líbiai vezető hatalmát mégis megdöntötte egy felkelés, amelyet végül katonai támogatással az Egyesült Államok segített sikerre - emlékeztet a KCNA.
   
Észak-Korea "nagyon előrelátó volt", amikor úgy döntött, hogy nem adja fel atomprogramját - állapítja meg a hírügynökség.
   
A Yonhap dél-koreai hírügynökség szerdán azt írta: Észak-Korea, amely múlt heti kísérleti atomrobbantása óta azzal fenyegetőzik, hogy ha kell, még keményebb lépésekhez folyamodik szuverenitásának védelmében, szakértők szerint technikailag készen áll egy következő robbantásra, és csak arra vár, milyen döntést hoz ellene az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.