Atomrobbantás

Obamát is lángok közt mutatja egy újabb phenjani propagandafilm

Barack Obama amerikai elnököt és amerikai katonákat is egy feltételezett atomrobbantás lángjai között ábrázolja az észak-koreai rezsim újabb propagandafilmje.

2013.02.20 11:15MTI

A mindössze másfél perces videoanimáció kísérőszövege az Egyesült Államok ellenséges fellépésével magyarázza azt, hogy Észak-Korea nemrég újabb atomkísérletet "kényszerült" végrehajtani.
   
Egy hónappal ezelőtt egy másik - szintén kezdetleges animációval készült - videó egy lángokban álló amerikai várost mutatott, egy képzeletbeli fotós álmaként, aki a leendő észak-koreai űrrepülőgép fedélzetén kering a Föld körül.
   
A most nyilvánosságra hozott felvételen egyebek között amerikai katonák, illetve Obama látható egy lángtenger hátterében. Az Uriminzokkiri (A mi nemzetünk) című félhivatalos weboldalon, majd a YouTube közösségi videomegosztó hálózaton is feltűnt film egy föld alatti atomrobbantás rajzfilmes ábrázolásával fejeződik be, és ennek szöveges felirata szerint "minderre Washingtonnak kell magyarázatot adnia".
   
A múlt héten végrehajtott - 2006, illetve 2009 után immár harmadik - észak-koreai kísérleti atomrobbantás világszerte bírálatokat váltott ki. Az Egyesült Államok most arról folytat egyeztetéseket az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjaival, hogyan szigorítsák a Phenjan elleni nemzetközi szankciókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.