Atomrobbantás

Kerry "erőteljes", Panetta "azonnali" nemzetközi fellépést sürget

Az amerikai külügyminiszter "erőteljes", a Pentagon vezetője pedig "azonnali koordinált" nemzetközi fellépést sürgetett szerdán az előző nap végrehajtott, harmadik észak-koreai nukleáris kísérlettel kapcsolatban.

2013.02.14 07:46MTI

John Kerry külügyminiszter kijelentette, hogy a nemzetközi közösségnek "erőteljes" választ kell adnia az észak-koreai provokációra, ami egyúttal figyelmeztetés lesz Iránnak is. Teherán nukleáris programjának célja Washington szerint az, hogy az iszlám köztársaság atomfegyverhez jusson.
   
"Nagyon fontos, hogy a világ erőfeszítéseinek hitele legyen az atomfegyverek elterjedésének megakadályozásában" - hangoztatta Kerry.
   
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter kedden telefonon tárgyalt dél-koreai kollégájával, Kim Kvan Dzsinnel és kijelentette, hogy az "erősen provokatív" észak-koreai atomkísérlet megválaszolására "azonnali koordinált" lépésekre van szükség.
   
Az amerikai vezetés, miként korábban az elnökök szintjén, most a védelmi miniszteri szinten is megerősítette elkötelezettségét Dél-Korea védelme, beleérte az amerikai "nukleáris ernyő" kiterjesztése mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.